In het winkelschap kan ik het niet vinden

15 maart 2017

‘Schat het hondenvoer is op. Kun je straks nog even langs de dierenwinkel rijden?’. Zo gaat het bij ons meestal eens per maand. Die grote zakken hondenvoer zijn zwaar en je moet er altijd voor omrijden. In de dierenwinkel aangekomen, pak ik meestal ons ‘eigen’ merk. Tja, dat is de bestelling van vrouwlief en ook nog eens lekker makkelijk.

Maar ja laatst zag ik dat bij onze honden het enthousiasme voor hun vertrouwde voer inmiddels een stukje was afgezwakt. Dus in de dierenwinkel toch maar eens oriënteren. Heb je dat zelf ook weleens gedaan? Daar is gewoon echt geen beginnen aan. Alle zakken liggen met de omschrijving van ingrediënten naar beneden, lijken verdacht veel op elkaar, worden voorzien van piepkleine, bijna onleesbare lettertjes, en zijn in meerdere gevallen niet eens in het Nederlands vertaald. Oh, en dan staat ook nog op elke verpakking dat het voer van absolute topkwaliteit is, zelfs op de voordeligste variant. Als je wilt weten wat je moet kopen dan ben je aangewezen op de winkelverkoopster. In mijn geval ook geen oplossing want de beste jongedame gaat zelf ook de zakken omdraaien en voorlezen wat erop staat.

Nu eten wij mensen graag ook elke dag wat we lekker vinden, het liefst voedzaam en gezond. En dat geldt net zo voor een hond. Een hondenlichaam heeft ook, net als wij, vitaminen, mineralen, eiwitten, etc, nodig voor een gezond en blij lichaam. Voor de opbouw van sterke botten, krachtige spieren en een glanzende vacht.

Al met al is deze zoektocht een mooie inspiratiebron geweest. Een inspiratie om, in samenwerking met de R&D afdeling van een zeer gerenommeerde leverancier van hondenvoer, een eerlijk en gezond hondenvoer samen te stellen. Bestaande uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten, met een duidelijke Nederlandstalige verpakking zonder ingewikkelde technische termen, tegen een normale prijs omdat we de detailhandel en groothandel echt niet als meerwaarde ervaren en dat gewoon lekker makkelijk bij je thuis wordt bezorgd.

Dat is nu Buddy & Gizmo. En waarom? Simpelweg omdat ik het in het winkelschap niet kan vinden!

Verder in het blog

Verantwoordelijkheid voor je huisdier


Voor veel mensen zou het leven zonder een huisdier ondenkbaar zijn. Huisdieren..

Enorm aanbod


Het aanbod honden- en kattenvoer is enorm groot in Nederland. Hele lange..