Meest gestelde vragen

Hoe is Buddy & Gizmo ontstaan?

Buddy & Gizmo natural petfood is begonnen uit liefde en passie voor voeding & dieren.”Mensen van nu zijn steeds bewuster bezig met voeding. Welk voedsel is gezond? Waar komt mijn voedsel eigenlijk vandaan?” We doen dit voor ons zelf maar ook voor onze dieren. Omdat we zoveel van ze houden en ze ons zoveel liefde en blijdschap geven.

Een Super premium voer is een voer dat bestaat uit hoogwaardige ingrediënten. Onze R&D afdeling, waar nutrionisten en dierenartsen werken, heeft een uniek recept op maat ontwikkeld dat volledig aansluit bij de wensen van Buddy & Gizmo. Er is een zorgvuldige selectie van ideale en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen gemaakt. Om de versheid van de ingrediënten zoals verse lam en verse zalm tijdens het hele proces te garanderen, vindt productie plaats in een koel-unit waarbij tevens voldaan wordt aan de hoogste hygiëne-eisen.

Buddy & Gizmo is een compleet super premium voer voor elk hondenras. Het voer is bereid met verse ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Buddy & Gizmo voer biedt een optimale samenstelling voor volwassen honden en voldoet ruimschoots aan de nutritionele behoefte volgens de Fediaf.  Geen gebruik van kunstmatige antioxidanten, conserveermiddelen, kleurstoffen, bindmiddelen, geurstoffen en smaakstoffen. Buddy & Gizmo hondenvoer wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek waar de hoogste eisen gesteld worden aan kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor blije en gezonde honden. Omdat we zó veel van ze houden en omdat ze ons zo veel liefde en blijdschap geven.

Buddy & Gizmo hondenvoer bestaat uit goede en natuurlijke verse ingrediënten. Met toevoeging  van vers vlees en verse vis wordt de brok warm geperst (geëxpandeerd). Dit is wettelijk vastgesteld, verhitting gaat bacteriën, schimmels en sommige natuurlijke schadelijke stoffen tegen. Met een hoge toevoeging van vitaminen en mineralen ontstaat een optimale samenstelling voor volwassen honden. Het voer is geschikt voor alle rassen. Kijk op de voedingstabel hoeveel uw hond weegt / beweegt om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voer aan te houden.

Kijk natuurlijk ook dagelijks naar uw hond hoe deze er uitziet en stel bij, daar waar nodig is. Zorg ook altijd dat uw hond voldoende vers water tot zijn beschikking heeft.

Buddy & Gizmo hondenvoer is voor alle volwassen honden van alle leeftijden. Van klein tot groot, voor elk ras en gewicht. Kijk dagelijks naar uw hond of hij / zij er goed uitziet. Op de voedingstabel staat een indicatie hoeveel voer uw hond dagelijks nodig heeft.

Er is nog geen puppyvoer beschikbaar. Onze variant met lam is zeker geschikt voor seniore honden. Dit is voedingsrijk en licht verteerbaar, granenvrij.

Buddy & Gizmo hondenvoer is voor alle volwassen honden van alle leeftijden. Van klein tot groot, voor elk ras en gewicht. Kijk dagelijks naar uw hond of hij / zij er goed uitziet. Op de voedingstabel staat een indicatie hoeveel voer uw hond dagelijks nodig heeft.

Er is nog geen puppyvoer beschikbaar. Onze variant met lam is zeker geschikt voor seniore honden. Dit is voedingsrijk en licht verteerbaar. Het recept bevat geen tarwe en is daardoor tarwe glutenvrij het bevat alleen rijst en mais als koolhydraatbron. Verder bevat het recept 1 dierlijke eiwitbron (lam) wat er voor zorgt dat het geschikt is voor honden met een voedselallergie.

Voor goed geformuleerde mengsels kunnen gemalen en verhitte granen en andere zetmeelrijke ingrediënten worden gebruikt als bron van eiwitten en koolhydraten. Het malen en verhitten van granen ontmantelt hun structuur en ontsluit de zetmeelcomponent voor optimale benutting door honden en katten. Er doen veel niet-onderbouwde verhalen de ronde over het gebruik van granen in pet food. Hieronder een aantal op feiten gebaseerde onderbouwingen waardoor wij achter het gebruik van granen staan.

Honden en katten zijn goed toegerust voor de vertering van grote hoeveelheden zetmeel opgenomen in de vorm van gemalen en verhitte granen, zoals aanwezig in (geëxtrudeerde) droogvoeders. Dit geldt ook voor het zetmeel in aardappelen of tapioca. De alvleesklier en de dunne darm produceren voldoende verteringsenzymen. In feite is bij honden en katten de vertering van opgenomen koolhydraten efficiënter dan die van eiwitten en vetten. Het is duidelijk dat de afwezigheid van het verteringsenzym amylase in het speeksel van honden en katten wordt gecompenseerd door pancreasamylase.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat koolhydraatarme voeders gezonder zijn dan koolhydraatrijke voeders, in tegendeel. Koolhydraatarme voeders zijn als regel rijker aan eiwitten zodat deze kwantitatief belangrijker worden als energiebron. Dit impliceert dat, bij honden en katten die een koolhydraatarme voeding krijgen, de lever meer ammoniak produceert, hetgeen moet worden omgezet in ureum, dat vervolgens door de nieren met de urine wordt uitgescheiden. Voor honden en katten die een koolhydraatrijke voeding krijgen, zijn koolhydraten de belangrijkste energiebron, welke geen bijproducten genereren. De stofwisseling verschilt dus bij een koolhydraatarme versus koolhydraatrijke voeding, maar dit heeft bij gezonde dieren geen consequenties.

Het is een onjuiste gedachte dat granen een algemene oorzaak van voedselallergie zijn. Tarwe induceert even frequent overgevoeligheidsreacties als rundvlees en melkproducten. Gluten, en daarmee het eiwitcomponent gliadine, zijn een belangrijk bestanddeel van tarwe. Maïs en rijst veroorzaken zelden overgevoeligheidsreacties. Gluten in rijst en maïs bevatten prolamines die qua aminozuursequentie niet vergelijkbaar zijn met gliadines in tarwe. Glutenintolerantie (met name voor gliadines) kan optreden bij honden, maar is zeldzaam. Bij katten spelen granen geen rol bij het optreden van overgevoeligheidsreacties.

Het grote verschil is dat tarwegranen gluten bevatten die gliadine bevatten. Mais en rijst bevatten aminozuren die niet vergelijkbaar zijn met deze gliadines. Hierdoor kan er op deze aminozuren geen reactie komen.

Granen vertegenwoordigen daarom geen extra risico op voedselallergie.

Buddy & Gizmo hondenvoer bestaat uit goede en natuurlijke verse ingrediënten. Met toevoegingen van vers vlees en verse vis wordt de brok warm verwerkt tot een geëxtrudeerde brok. Met een hoge toevoeging van vitaminen en mineralen ontstaat een optimale samenstelling voor volwassen honden. Beide varianten bevatten geen tarwe en zijn daardoor tarwe glutenvrij. Het bevat wel rijst en mais als koolhydraatbron. Verder bevat het recept met lam 1 dierlijke eiwitbron (lam) wat er voor zorgt dat het geschikt is voor honden met een voedselallergie

Om te testen of uw hond het voer van Buddy & Gizmo lekker vindt, is het mogelijk een proefzakje te ontvangen. Dit proefzakje is ca. 100 gram en wordt per post naar u toe gestuurd. Indien u dit graag wilt, kunt u 3,95 euro per proefzakje overmaken op bankrekeningnummer NL27RABO0319710211, ten name van Buddy & Gizmo, onder vermelding van proefzakje lam of proefzakje zalm. Per email kunt u uw adres aan ons door geven: info@buddygizmo.nl. U ontvangt het proefzakje  dan binnen enkele dagen.

 

Net zoals bij mensen, zijn er ook honden die niet goed reageren op bepaald voedsel. Weet u misschien ook waar uw hond allergie van krijgt? Is dat misschien varkensvlees? Dat zit namelijk niet in de producten van Buddy & Gizmo. Beide varianten voer zijn tarweglutenvrij. Het bevat wel rijst en mais als koolhydraatbron. En het recept met verse lam bevat slechts 1 dierlijke eiwitbron (lam) wat er voor zorgt dat het geschikt is voor honden met een (eventuele) voedselallergie.

 

Blije, energieke honden zijn een genot om om je heen te hebben. Om ze fit en gezond te krijgen en te houden zijn goede voeding, goed zorg en gepaste beweging van bijzonder belang. Dat heeft heel wat voeten in de aarde. Neem alleen al goede voeding, daarover is niet alleen bij mensen, maar ook bij honden veel te doen….

De Koninklijke Hondenbescherming staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van honden en hondenvraagstukken. Op hun website www.hondenbescherming.nl treft u uitgebreide informatie aan over voer, beweging, verzorging en nog veel meer. En wilt u hun goede werk ook steunen, kunt u al voor 12,50 euro per jaar lid worden.

Fediaf is een brancheorganisatie in Europa die een nutritional guideline uitbrengt in het belang van honden. Daarnaast is er een labelling code waarin ze aangeven wat er op de verpakking moet staan, volgens de gestelde wetgeving. Buddy & Gizmo voeding voldoet aan de nutritionele behoefte volgens de Fediaf.

Alle honden hebben behoefte aan kauwen, knagen en bewegen. Voor elk ras en elke leeftijd is dat weer anders. Geef je hond voldoende beweging om zijn energie kwijt te kunnen zodat je een lieve, rustige hond in huis hebt. Knagen is belangrijk om tandsteen tegen te gaan. Voorkom dat je hond tandsteen krijgt want dit heeft verdere gevolgen voor de gezondheid van het dier.

Geef uw hond niet van de één op de andere dag een ander voer maar kies voor een geleidelijke overgang. Verdeel dit over 4-5 dagen, begin met een kwart nieuw voer door het huidige voer, dan een half, dan drie kwart en dan volledig. Zo went uw hond rustig aan de nieuwe smaken en is het voor het lichaam een geleidelijke gewenning.

De ene dag lam, en de andere dag zalm? Die vraag kregen we van meerdere mensen en hebben we  voorgelegd aan onze R&D afdeling.

Het advies is dat niet per dag te wisselen. Het eiwit en het vet verschilt tussen de voersoorten en daar kunnen de darmen van honden op reageren. Mensen houden van afwisseling maar honden niet. Wat wel kan is dat je eerst een zak opmaakt (of meer) en dan weer overschakelt op de andere variant (zie ons advies overgang naar nieuw voer). Zo kun je toch wisselen en kijken waar je hond het beste op reageert.

Soms eet een hond wel eens gras en denken we al gauw dat hij ergens last van heeft. We hebben deze vraag  over het gras eten nagevraagd bij onze R&D afdeling. Het is niet bekend waarom honden wel of niet gras eten. Men associeert het vaak met katten, die doen het om hun maag te legen. Maar dat is bij honden niet aan de orde. Aangegeven wordt dat honden het soms gewoon lekker vinden. Het is in ieder geval niet iets om zorgen over te maken.

Aangeraden wordt wel om uw hond 1 of 2 keer per week een dag rauw vlees te geven. Dit is beschikbaar in het vriesvak van de supermarkt of dierenspeciaalzaak.

 

Onze afdeling Research & Development bestaat uit nutritionisten en dierenartsen. Zij hebben een  grondige kennis van het productieproces, de grondstoffen en de toepassingen daarvan. Dit is van essentieel belang bij de productie van kwalitatief hoogwaardige diervoeding. De veelzijdigheid aan (internationale) kennis, vaardigheden en inzichten leidt tot kwalitatieve producten. Jarenlange ervaring en het delen van kennis maakt dat we trots zijn om Buddy & Gizmo hondenvoer nu kunnen aanbieden. Met uitsluitend natuurlijke ingrediënten!

Buddy & Gizmo is alleen online te bestellen via buddygizmo.nl/shop. Vandaag besteld, morgen in huis.

Als je de gewenste zakken Buddy & Gizmo aan je Winkelmand hebt toegevoegd, kun je op de Afrekenen pagina de bestelling concreet maken: je kunt inloggen als je al eens eerder bij ons besteld hebt, als gast afrekenen of een account openen. We vragen om je adres en verzendgegevens zodat we je bestelling correct kunnen leveren. Na het invullen van deze gegevens, kun je kiezen met welke methode je jou Buddyg & Gizmo wil afrekenen. Pas als je akkoord bent met de Algemene Voorwaarden en op knop ‘Bestelling Plaatsen’ klikt, wordt je bestelling definitief.

Je kunt in onze webshop betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact.
 
iDeal
iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Ja maakt geld over vanaf je eigen rekening, via het online bankproduct van je eigen bank. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.
 
Creditcard
Wereldwijd worden de meeste online aankopen betaald met creditcard. We ondersteunen Visa, Mastercard, American Express, Cartes Bancaires en CartaSi.Betalen met een creditcard is erg makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is je kaartgegevens invullen en de betaling autoriseren.
 
Bancontact
Bancontact is een Belgisch betaalschema. Het is de Belgische marktleider op het gebied van elektronische betalingen. Als je kiest om te betalen via Bancontact, worden ze doorgestuurd naar de online bankomgeving van Bancontact. Banken die Bancontact-kaarten uitgeven zijn ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Nagelmackers, Record Bank en VDK Spaarbank.
 
PayPal
PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. PayPal laat je creditcardgegevens of je bankrekening aan je PayPal-account koppelen, of saldo op je account zetten. Bij het betalen van een aankoop wordt afgerekend met alleen het e-mailadres en wachtwoord van het PayPal-account en hoeft er verder geen persoonlijke of financiële informatie overhandigd te worden, waardoor het een erg veilige betaalmethode is. Als je kiest om met PayPal te betalen, sturen wij je door naar de PayPal-betaalpagina waar je inlogt bij je PayPal-account.
 
PayPal Achteraf Betalen
Paypal Achteraf Betalen is de betaalmethode waarbij je pas betaalt nadat u een aankoop heef tontvangen. Het geld wordt pas 21 dagen na de aankoop van je bankrekening afgeschreven. Je krijgt de optie voor achteraf betalen te zien in de stap “Uw Gegevens Controleren” in het Paypal betaalproces. Er zijn geen kosten verbonden aan het betalen met Paypal Achteraf Betalen en je bent gedekt door PayPal Aankoopbescherming.

Heeft u vragen of opmerkingen over het voer van Buddy & Gizmo neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u daarvoor ons formulier invullen? Wij leggen uw vraag dan voor aan de experts binnen ons team. U ontvangt binnen 48 uur een reactie van ons.